Case Studies/Aboriginal Health Garden Fence/the New Royal Adelaide Hospital/  

The Brief:

Designed by two Aboriginal artists from the Kaurna and Ramindjeri groups, the Aboriginal Health Garden fence is comprised of 72 unique panels curving along 81 metres of gabion wall. Located at the very front of the building, it is the first and largest work of art that one encounters at the new Royal Adelaide Hospital.

Our Solution:

Converting a timeless dreamtime story into a modern, 21st century functional art installation required recreating each of the 72 hand-drawn artwork panels in a digitized format. Five Corten test panels and posts were fabricated, assembled outside our factory and critiqued for aesthetic translation as well as for finger entrapment. Once approved, all of the panels with columns designed to sit within the gabion walls were fabricated and transported to the hospital site for assembly and installation.

title
Aboriginal Health Garden Fence
Aboriginal Health Garden Fence
Aboriginal Health Garden Fence